Besalú es troba a la comarca volcànica de la Garrotxa. La gastronomia és una part indispensable de la cultura d’aquesta regió. Aquí podrem trobar dins el nostre plat una fantàstica combinació de la millor cuina catalana i de cuina volcànica.

Els proposem combinar una visita guiada completa per la població  acompanyada d’un àpat a base d’un menú Gastronòmic de degustació creat especialment per a la nostra ruta gastronòmica.

Per tal de conèixer la vila medieval de Besalú els mostrarem amb una visita guiada els seus llocs més emblemàtics. Explicarem la història de l’antiga capital comtal, el llegat jueu de la població i veurem les obres arquitectòniques més destacades.

  • El pont romànic. Aquest pont sobre el riu Fluvià s’ha convertit en emblema de la població.
  • El Call Jueu. Els seus carrers de complicat traçat ens porten al passat medieval.
  • Els banys jueus (Miqvé). Visitarem l’interior d’un dels pocs exempls de banys jueus de purificació medieval que es conserven a Europa.
  • Les restes arqueològiques de la sinagoga.
  • El monestir de Sant Pere. Visitarem l’interior de l’antic monestir benedicti fundat a finals del segle X.
  • Antic hospital de Sant Julià dedicat a l’atenció els pelegrins.
  • Plaça de la Llibertat. Plaça porxada i centre neuràlgic de Besalú des d’època medieval.

Un cop acabada la visita ens dirigirem a un restaurant amb encant.  Allà podrem degustar un magnífic menú gastronòmic, cuinat amb productes de proximitat i compost de diferents plats, que vol mostrar al visitant que la tradició no està renyida amb la cuina més innovadora.

Què visitarem?

El Call Jueu, els banys jueus ( miqvé), les restes arqueològiques de la sinagoga, el pont romànic, l’antic hospital de Sant Julià, el monestir de Sant Pere i la Plaça de la Llibertat.
Tot seguit desgustació del menú gastronòmic en un restaurant amb encant.

Observacions

És posible fer una pausa entre la visita i el dinar per tal de que el grup disposi de temps lliure per passejar per la població.

Loading...

Durada

Visita guiada completa Besalú ( 60­-75 minuts) + dinar

Preu

Grup de més de 10 persones: 39,50€ / persona